destination taste!

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Κάθε φορά που φτιάχνω στραπατσάδα, το μυαλό μου πάει στη γιαγιά μου την Κωνσταντίνα. Αυτή ήταν που μας ετοίμαζε πρωινό τα καλοκαίρια, όταν η μαμά μας έλειπε στη δουλειά.Η σπεσιαλιτέ της ήταν και είναι (ακόμη και τώρα που είναι 84 ετών)η στραπατσάδα. Και μόνο στη σκέψη αυτού του φαγητού, γεμίζει η καρδιά μου καλοκαίρι, η ματιά μου χαμόγελο και η ψυχή μου γλύκα από το χάδι της γιαγιάς Κωνσταντίνας.

Ingridients
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή βασιλικός
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τις ντομάτες (βυθιζοντάς τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις ψιλοκόβω.Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω).Προσθέτω όμως μια γενναιόδωρη δόση πιπέρι.
  • Step 2 Ρίχνω το ελαιόλαδο. Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι.
  • Step 3 Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά.
  • Step 4 Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο(ή βασιλικό) και την πάπρικα.
  • Step 5 Σερβίρω με άφθονο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Related Posts

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γιορτή της Παναγιάς και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την ΜΑΝΑ όλων μας! Ας γιορτάσουμε γύρω απο ένα τραπέζι όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε! Σας έχω έτοιμο το τραπέζι του 15Αύγουστου! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ & ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ […]

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αφαιρώ με ένα μικρό μαχαίρι τον αφαλό (το υποπράσινο σημείο κάτω από το κοτσάνι) κάθε ντομάτας και τις χαράζω σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάω κάθε ντομάτα σε νερό που κοχλάζει για 15-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά τη βουτάω μέσα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο […]