Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Κάθε φορά που φτιάχνω στραπατσάδα, το μυαλό μου πάει στη γιαγιά μου την Κωνσταντίνα. Αυτή ήταν που μας ετοίμαζε πρωινό τα καλοκαίρια, όταν η μαμά μας έλειπε στη δουλειά.Η σπεσιαλιτέ της ήταν και είναι (ακόμη και τώρα που είναι 84 ετών)η στραπατσάδα. Και μόνο στη σκέψη αυτού του φαγητού, γεμίζει η καρδιά μου καλοκαίρι, η ματιά μου χαμόγελο και η ψυχή μου γλύκα από το χάδι της γιαγιάς Κωνσταντίνας.

Ingridients
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή βασιλικός
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τις ντομάτες (βυθιζοντάς τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις ψιλοκόβω.Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω).Προσθέτω όμως μια γενναιόδωρη δόση πιπέρι.
  • Step 2 Ρίχνω το ελαιόλαδο. Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι.
  • Step 3 Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά.
  • Step 4 Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο(ή βασιλικό) και την πάπρικα.
  • Step 5 Σερβίρω με άφθονο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.