Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Κάθε φορά που φτιάχνω στραπατσάδα, το μυαλό μου πάει στη γιαγιά μου την Κωνσταντίνα. Αυτή ήταν που μας ετοίμαζε πρωινό τα καλοκαίρια, όταν η μαμά μας έλειπε στη δουλειά.Η σπεσιαλιτέ της ήταν και είναι (ακόμη και τώρα που είναι 84 ετών)η στραπατσάδα. Και μόνο στη σκέψη αυτού του φαγητού, γεμίζει η καρδιά μου καλοκαίρι, η ματιά μου χαμόγελο και η ψυχή μου γλύκα από το χάδι της γιαγιάς Κωνσταντίνας.

Ingridients
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή βασιλικός
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τις ντομάτες (βυθιζοντάς τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις ψιλοκόβω.Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω).Προσθέτω όμως μια γενναιόδωρη δόση πιπέρι.
  • Step 2 Ρίχνω το ελαιόλαδο. Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι.
  • Step 3 Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά.
  • Step 4 Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο(ή βασιλικό) και την πάπρικα.
  • Step 5 Σερβίρω με άφθονο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…