destination taste!

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».

Ingridients
  • 6 χωριάτικα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1½ φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φετάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 γρ. σαφράν σε σκόνη
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Instructions
  • Step 1 Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε μια πετσέτα και το λαδώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω. Συνεχίζω με όλα τα χωριάτικα φύλλα και αφήνω αλάδωτο το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 3 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Step 4 Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μίγμα να μισοκρυώσει.
  • Step 5 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γιαούρτι, το σαφράν, το Σαν Μιχάλη και το κουκουνάρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζω και διορθώνω με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 7 Ξεσκεπάζω τα λαδωμένα φύλλα. Βάζω τη γέμιση στην μακριά πλευρά των φύλλων, δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με την βοήθεια της κάτω πετσέτας, σηκώνω τα φύλλα και φτιάχνω ένα ρολό, όχι πολύ σφιχτό. Με προσοχή γυρίζω τις άκρες του ρολού και τις ενώνω.
  • Step 8 Μεταφέρω με προσοχή το ρολό σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ (αυτή με την τρύπα). Λαδώνω καλά το ρολό με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει.
  • Step 9 Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα και τα δύο αυγά που έχω για το ψήσιμο. Με ένα κουτάλι ραντίζω με αυτό το μίγμα το ρολό και βάζω τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Step 10 Αφήνω το ρολό για 10 λεπτά πριν το βγάλω από την φόρμα και στολίζω με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Related Posts

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]