destination taste!

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 40 min

Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.

Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9-10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 260 ml νερό χλιαρό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαγιά και το νερό. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ με τον γάτζο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαστίχα. Ανακατεύω και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω δυνατά για 7-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ελαστική ζύμη. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Step 4 Ρίχνω τις σταφίδες στο μπολ με τη ζύμη και ξαναζυμώνω μέχρι να ενσωματωθούν. Κόβω τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πλάθω σε καρβελάκια.
  • Step 5 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρω εκεί τα καρβελάκια. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  • Step 6 Αλείφω με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Step 7 Ψήνω τα καρβελάκια για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Step 8 Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Γλυκόπικρο και απίστευτα αρωματικό είναι από τα εκλεκτότερα γλυκά κουταλιού της παράδοσής μας. Χρησιμοποιήστε το υπέροχο σιρόπι του για να γαρνίρετε και να σερβίρετε παγωτό, κρέμες, μους, κέικ βανίλιας, κρέπες, πανκέικς…

5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ!

5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ!

Και αν για αλλαγή τα φτιάχνατε εσείς στο σπίτι σας; Πρακτικό, απλό και τόσο ωραίο όταν θα ξέρετε ότι το έχετε κάνει μόνοι σας! Θα χρειαστεί μόνο να ανακατέψετε χοντρό αλάτι με κάποια υλικά για να δώσετε τη γεύση που θέλετε στο αλάτι. Στην κουζίνα […]



Subscribe