Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

: 6
: 10 min
: 15 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Ingridients
  • 250 γρ. κιμά βοδινό (άπαχο)
  • 250 γρ. κιμά βοδινό (με λίπος)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml μπύρα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες τυρί Arla havarti
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 6 ψωμάκια για burger
  • 6 φύλλα μαρουλιού, πλυμμένα και σκουπισμένα καλά
  • κέτσαπ, για το σερβίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Step 2 Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το αβγό, την κρέμα γάλακτος, την μπύρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Step 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα καλά και βάζουμε τα μπιφτέκια και τις ροδέλες κρεμμυδιού να ψηθούν.
  • Step 5 Μεταφέρουμε τα μπιφέκια σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε κάθε ένα από 1 φέτα Havarti. Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Step 6 Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στην γκριλιέρα. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ, στρώνουμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το Havarti, την ντοματα, τις ψημένες ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμιού και σερβίρουμε.

Related Posts

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ένας παραδοσιακός χαλβάς με συνοδευτικό μια σάλτσα με τη δυνατή γεύση από το ταχίνι.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας. Δοκιμάστε να τον σερβίρετε με παγωτό βανίλια!