Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

: 4-6
: 15 min
: 30 min

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές.

Ingridients
  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές στρογγυλές, κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις πιπεριές και της σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, τα δαφνόφυλλα, και το σκόρδο. Προσθέτω τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνω και αφήνω να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά.
  • Step 2 Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι, ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Προσθέτω το λουκάνικο και τηγανίζω καλά μέχρι να ροδίσει. Σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τα λουκάνικα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Step 3 Αφήνω το σπετζοφάι να βράσει για 8-10 λεπτά ακόμα και το σερβίρω ζεστό ή χλιαρό.