Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 10 min
: 15 min

Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.

Ingridients
  • 2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια (κάθε ματσάκι αποτελείται από 10 – 14 σπαράγγια, ανάλογα με το μέγεθος)
  • ½ ματσάκι μάραθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το ταψάκι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Κόβω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών και αφαιρώ τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω πατάτες. Τα πλένω καλά.
  • Step 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει ρίχνω τα σπαράγγια, δεμένα, όλα μαζί σε ματσάκι. Τα βράζω για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό για να παραμείνουν τραγανά και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  • Step 3 Προθερμαίνω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και στρώνω εκεί τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω αραδιάζω τα σπαράγγια και περιχύνω με το ελαιόλαδο. Τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και σκορπίζω τον μάραθο.
  • Step 4 Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενωθούν εντελώς. Περιχύνω τα σπαράγγια, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.