ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.
Ingridients
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
- 2 κονσέρβες σολομός σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το πέστο άνηθου
- 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Instructions
- Step 1 Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
- Step 2 Για τη σαλάτα: Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα περιχύνω με άφθονο καυτό νερό (όχι με αυτό που τα έβρασα).
- Step 3 Τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου και ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπίζω από πάνω τον κομματιασμένο σολομό και σερβίρω αμέσως.