Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

: 4
: 15 min
: 10 min

Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.

Ingridients
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 2 κονσέρβες σολομός σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.
  • Step 2 Για τη σαλάτα: Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα περιχύνω με άφθονο καυτό νερό (όχι με αυτό που τα έβρασα).
  • Step 3 Τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου και ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπίζω από πάνω τον κομματιασμένο σολομό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας, ιδιαίτερα για ένα τόσο ιδιαίτερο ζυμαρικό.