destination taste!

Σπαγγέτι με αυθεντική μπολονέζ

Σπαγγέτι με αυθεντική μπολονέζ
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 1 ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι), κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους (όχι κιμάς)
  • 50 γρ. μπέικον σε 1 φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτω το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και 1 λεπτό αργότερα τους κύβους του κρέατος. Σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρει 1-2 βράσει. Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 1 ώρα χωρίς να κοχλάζει.
Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα σουρώνω και τα στρώνω σε μια μεγάλη πιατέλα.
Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στα σπαγγέτι και σερβίρω. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!