Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σούπα φασολιών βελουτέ με καπνιστή πάπρικα

Σούπα φασολιών βελουτέ με καπνιστή πάπρικα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 1½ ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι για 12 ώρες
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή 
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο  
  • αλάτι & καπνιστή πάπρικα
Βάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το σέλερι και τα καρότα. Γεμίζω με κρύο νερό και τους αφήνω να βράσουν για 1½ ώρα.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο και την πάπρικα και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους πολτοποιήσετε λίγους λίγους στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνω.
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη καπνιστή πάπρικα. Αρχίζω να ανακατεύω, προσθέτοντας περίπου ½ φλιτζάνι νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
Σερβίρω τη βελουτέ σούπας σε βαθιά πιάτα. Ραντίζω με λίγες κουταλιές από το μίγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζω με λίγη έξτρα πάπρικα καπνιστή.

Related Posts