destination taste!

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

: 4
: 20 min
: 45 min

Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη συμβατικής καλλιέργειας είναι γενετικά τροποποιημένα.

Ingridients
  • 500 ml κρύο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 500 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι, απαλό ή μέτριο
  • 500 ml ζωμός κότας (ή νερό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος και το ζωμό (ή το νερό) και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Step 3 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
  • Step 4 Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.