Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 4
: 20 min
: 40 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη και θρεπτικότατη πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το μπρόκολο έχει πλούσια διατροφική αξία και κατατάσσεται στις 20 κορυφαίες τροφές με βάση τον Δείκτη πυκνότητας θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριμένα, μόλις μία κούπα παρέχει πάνω από το 100% της καθημερινής σας ανάγκης για βιταμίνη C και βιταμίνη Κ και είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α, φυλλικού οξέος και καλίου. Επίσης, έχει αποδειχθεί ένας από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς διατροφικούς παράγοντες. Από την άλλη η αντζούγια έχει συνδεθεί με τη μακροζωία αφού προσφέρει θρεπτικά στοιχεία όπως ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνη D και μικρές ποσότητες ασβεστίου. Συνοδεύοντας το σουφλέ με ένα πιάτο σαλάτα από μαρούλι butterhead Salanova κόκκινο, σπανάκι & ρόκα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να χορτάσετε με λιγότερες θερμίδες διότι η συγκεκριμένη σαλάτα επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες προκαλεί γρηγορότερο κορεσμό. Ακόμα, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη. Πρόκειται για αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων. Τέλος, η ρόκα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες, βοηθάει στην σωστή πέψη και ανήκει και εκείνη στην κατηγορία των λαχανικών που «φροντίζουν» για την καλή υγεία μας.

Ingridients
  • 1 συσκευασία Μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
  • 10-12 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα από το λάδι τους
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 360 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία σαλάτα Φινετσάτη, Μπάρμπα Στάθης
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να βράσει. Ρίχνω το μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης, απευθείας από την κατάψυξη, και τα βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
  • Step 2 Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω με το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1 λεπτό.
  • Step 3 Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω ασταμάτητα, μέχρι να ενωθούν στην κρέμα.
  • Step 4 Μοιράζω τα βρασμένα μπρόκολα σε 4 πυρίμαχα σκεύη και ισομοιράζω την κρέμα. Σκορπίζω τις αντζούγιες και τη μοτσαρέλα. Ψήνω στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Step 5 Για τη σαλάτα: Ανοίγω τη συσκευασία της Φινετσάτης σαλάτας και αδειάζω τα διαλεχτά, τριπλοπλυμμένα και έτοιμα για κατανάλωση λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το σκόρδο, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι εναλλάξ και σε δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Ρίχνω στη σαλάτα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]