Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 30 min
: 10 min

Προμηθευτείτε μικρά στρογγυλά τσέρκια για ατομικά σουφλέ (σαν μικρογραφίες από μεγαλύτερα τσέρκια για κέικ), που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας. Κι αν θέλετε μάλιστα, υπάρχουν μικρά τέτοια τσέρκια σε σχήμα καρδιάς, για τους αθεράπευτα ερωτευμένους!

Ingridients
  • 250 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζω κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω τα σποράκια (δεν πετάω τους λοβούς που έμειναν γιατί θα τους χρησιμοποιήσω για τη σάλτσα φρούτων)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
  • 500 γρ. μείγμα από κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (τα βρίσκω σε σακουλάκια, όπως τα κατεψυγμένα λαχανικά, σε καλά μανάβικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων: Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζω τα φρούτα από το σακουλάκι τους, όπως είναι κατεψυγμένα, με τον πάγο τους και προσθέτω τη ζάχαρη και τους αδειανούς λοβούς της βανίλιας. Σιγοβράζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά, φροντίζοντας να τα ανακατεύω προσεκτικά και να μην τα παραβράσω, ώστε να μείνουν τα φρούτα ολόκληρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
  • Step 2 Για τα σουφλέ: Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Step 3 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Step 5 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου. Πάνω στη λαδόκολλα τοποθετώ τα 6 τσέρκια και τα ντύνω και αυτά στο εσωτερικό τους με λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει 1 – 2 εκ. πάνω από τα χείλη κάθε σκεύους. Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας στα τσέρκια και τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν (στο κέντρο τους θα είναι σχεδόν ρευστά).
  • Step 6 Τα βγάζω αμέσως από το φούρνο, ανοίγω γρήγορα (αλλά προσεκτικά) τα τσέρκια και αφαιρώ τις λαδόκολλες. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων ή σιρόπι σοκολάτας.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]