ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Συνταγή που θα εντυπωσιάσει του πάντες. Σερβίρετε το κάθε πουγκάκι κλειστό και αφήστε τους καλεσμένους να ανακαλύψουν τη γεύση της…
Ingridients
- 300 γρ. σουτζούκι πολίτικο, κομμένο σε 20 φετάκια (πάχους 1 με 1,5 εκ)
- 300 γρ. μανιτάρια (λευκά και πλευρώτους) κομμένα σε κομμάτια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια, κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κομμάτια, κατά προτίμηση βιολογικές
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κομμάτια
- 12 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 8 ντοματίνια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Instructions
- Step 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα λαχανικά ενώ τα αλατίζω ελαφρώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
- Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Step 3 Ετοιμάζω 4 κομμάτια λαδόκολλας διαστάσεων 23×23 εκ. Μοιράζω το μίγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και προσθέτω σε κάθε μερίδα από 4-5 φετάκια σουτζούκι πολίτικο και από 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη. Περιχύνω την κάθε μερίδα με λίγο βαλσαμικό, πιπερώνω και κλείνω τα πακετάκια σαν πουγκάκια.
- Step 4 Τα τοποθετώ σε ταψάκι και τα ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αποσύρω το ταψί από το φούρνο και σερβίρω το κάθε ένα πουγκάκι σε πιάτο.