Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΑ

: 4
: 30 min
: 40 min

Από τα πιο διάσημα πιάτα στο EVI EVANE. Τα συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα. Η Ελλάδα στο πιάτο μας!

Ingridients
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) κόκκινο γλυκό κρασί (π.χ. Μαυροδάφνη ή Vinsando)
  • 3 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας, χωρίς την κόρα
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, τα οποία θα ψιλοκόψετε κονκασέ (στην εποχή τους, βάλτε 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σε ένα μέτριο μπολ βάζω το γλυκό κρασί και μουσκεύω εκεί τις φέτες ψωμιού, για 2 – 3 λεπτά. Τις στύβω πολύ καλά πάνω από το μπολ του κρασιού και τις ρίχνω στο μείγμα του κιμά.
  • Step 2 Ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Οση ώρα το ζυμώνω, μουσκεύω τακτικά τα χέρια μου στο κρασί, έτσι ώστε το μείγμα να απορροφά σταδιακά τη νόστιμη υγρασία και να γίνει ακόμη πιο αφράτο. Πλάθω κεφτεδάκια ελαφρώς μεγάλα, με βάρος περίπου 30 γρ και στη συνέχεια τους δίνω το κλασικό μακρόστενο σχήμα που έχουν τα σουτζουκάκια.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο ώσπου η στάθμη να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, τηγανίζω τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 4 Για τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια (ή τις τριμμένες ντομάτες), τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.
  • Step 5 Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα σουτζουκάκια σε ένα μέτριο ταψί, σε μονή στρώση και τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
  • Step 6 Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα σουτζουκάκια για 35 – 40 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.

Related Posts

Η ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΚΑΤΑΚΤΑ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΚΑΤΑΚΤΑ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Υψηλά κριτήρια ποιότητας διέκριναν την προωθητική εκδήλωση παρουσίασης της Φέτας Ιερισσού & Αρναίας στο Παρίσι, όπου τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος πρότεινε το προϊόν σε επιλεγμένους εκπροσώπους Τύπου διαπιστευμένους στο γαστρονομικό ρεπορτάζ, chef, συμβούλους γαστρονομίας, ιδιοκτήτες εστιατορίων & bistro, καθώς και […]

Η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΙ «ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ» ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Η “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στην εκπαιδευτική της οικογένεια τη γνωστή και βραβευμένη Σεφ κα Ντίνα Νικολάου, η οποία και θα μετουσιώσει τις επιστημονικές πληροφορίες που σχετίζονται με το αντικείμενο της Παιδιατρικής Διατροφής σε γευστικές συνταγές για παιδιά. […]