Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr 20 min

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.

Ingridients
  • Για τα σουτζουκάκια
  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (χωρίς τη κόρα) μουλιασμένο σε 100 γρ. μπίρας
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ, από κονσέρβα
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 5-6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 5- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τις πατάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Βάζω τα καρεδάκια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τα καρεδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
  • Step 3 Για τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον πολτό σκόρδου την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά το ψωμί και το τρίβω στο μίγμα. Ζυμώνω τα υλικά προσθέτοντας λίγη λίγη την μπύρα που στράγγιξα από το ψωμί. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τη σάλτσα.
  • Step 4 Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα (με μεταλλικό χερούλι – θα πρέπει να μπει στο φούρνο μετά) ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τις ντομάτες και το πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά το τηγάνι.
  • Step 5 Βγάζω το μείγμα για τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου πλάθω σουτζουκάκια βάρους 25 -30 γρ. το καθένα. Τα αραδιάζω ένα ένα προσεχτικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μονή στρώση. Βάζω την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά.
  • Step 6 Σερβίρω τα σουτζουκάκια με τα σκορδάτα καρεδάκια πατάτας.

Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]