destination taste!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΚΡΑΣΑΤΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΚΡΑΣΑΤΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΚΡΑΣΑΤΑ

: 6
: 30 min
: 35 min

Η γέμιση με τυριά είναι προαιρετική και, αν θέλουμε, την παραλείπουμε και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια σκέτα.

Ingridients
  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
  • 350 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα
  • 2 αυγά (προτιμάμε βιολογικά)
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 ml ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρασάτη σάλτσα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 ml ζωμός κρέατος (κατά προτίμηση βιολογικός ή σπιτικός)
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα κρασιού: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το ζωμό. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κύμινο (ή τον κόλιανδρο).
  • Step 2 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω τη σάλτσα για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Τη διατηρώ κατά μέρος, ζεστή.
  • Step 3 Σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύω πρώτα τα δύο είδη κιμά για 2 – 3 λεπτά για να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους. Προσθέτω τα αυγά, τη γαλέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια.
  • Step 4 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τη φέτα, το κεφαλοτύρι και την παρμεζάνα.
  • Step 5 Παίρνω μια γεμάτη κουτ. σούπας κιμά και την πλάθω σε μπάλα. Την πατάω καλά μέσα στην παλάμη μου για να απλώσει σαν δίσκος. Παίρνω 1 μικρή κουτ. γλυκού από το μείγμα τυριών και τη βάζω στη μέση του δίσκου. Κλείνω την παλάμη μου ώστε ο δίσκος να σκεπάσει το μείγμα τυριών και πλάθω ελάχιστα, φτιάχνοντας έτσι ένα σουτζουκάκι. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4 – 5 λεπτά από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κρασιού και τη βάζω σε μέτρια φωτιά.
  • Step 7 Σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αν τυχόν σωθούν νωρίς τα υγρά στην κατσαρόλα, προσθέτω λίγο ζεστό νερό.
  • Step 8 Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα παίρνω 1 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα από την κατσαρόλα, το αφήνω να κρυώσει αρκετά και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ. Ρίχνω το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα, την ανακινώ καλά για να πάει η σάλτσα παντού και μαγειρεύω για άλλα 3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 9 Σερβίρω το φαγητό ζεστό και συνοδεύω με πιλάφι.

Related Posts

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ

Η μπίρα αφρατεύει το μείγμα του κιμά και του δίνει νοστιμιά και ανάλαφρη υφή, ενώ το ψήσιμο αντί του κλασικού τηγανίσματος κάνει ακόμα πιο ελαφριά τα σουτζουκάκια μας.



Subscribe