Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

: 50-60 κουλούρια
: 15 min
: 15 min

Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.

Ingridients
  • 600 ml ελαιόλαδο
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml τσίπουρο
  • 250 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 150 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1.300-1.500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο ωμό σουσάμι για την επιφάνεια
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το τσίπουρο και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάω την κουζινομηχανή, βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, το τοποθετώ επάνω από τον κάδο και ρίχνω μέσα στην πορτοκαλάδα, τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω με ένα κουτάλι (η σόδα θα αφρίσει την πορτοκαλάδα και θα φουσκώσει) να λιώσει η σόδα και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Προσθέτω το σουσάμι και την κανέλα και χτυπάω όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και περίπου 1 κιλό από το αλεύρι. Ξεκινάω να ρίχνω το μείγμα στον κάδο, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τελειώσει. Συνεχίζω να ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι, σταδιακά (μπορεί να μη το πάρει όλο) μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία, μαλακή ζύμη.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλάθω στρογγυλά κουλούρια, τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι ακόμη. Ψήνω τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).