Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

: 4
: 20 min
: 40 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια σούπα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας, για όλες τις εποχές του χρόνου. Η σούπα μας «οπλίζει» με ενέργεια για τη διάρκεια μίας κουραστικής ημέρας. Ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη συνταγή για απώλεια βάρους χωρίς επιβάρυνση για τον οργανισμό μας. Όλα τα θρεπτικά, πλούσια συστατικά που υπάρχουν σε ένα πιάτο σούπας είναι εκείνα ακριβώς που χρειαζόμαστε για υγεία και ομορφιά. Είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά γι’ αυτό αποτελεί την ιδανική επιλογή για δίαιτα. Βοηθάει πάρα πολύ το σώμα να χάσει τα περιττά κιλά σταδιακά χωρίς να υπάρχουν διαταραχές στις λειτουργίες του οργανισμού από την απότομη έλλειψη των θρεπτικών συστατικών. Ταυτόχρονα, η βιταμίνη Α που περιέχεται στο βούτυρο αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπρόσθετα στο βούτυρο υπάρχουν ωμέγα 3 λιπαρά, βιταμίνη Ε, βήτα καροτίνη, βιταμίνες Κ και D, λεκιθίνη, ιώδιο, και χολίνη. Το σύνολο των ουσιών αυτών προσφέρουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο βούτυρο που είναι ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι το βούτυρο είναι φυσικό προϊόν, σε αντίθεση με τη μαργαρίνη που είναι βιομηχανικό. Υπέροχη γευστική πρόταση με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου!

Ingridients
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 - 6 μικρές μαραθόριζες, καθαρισμένες από τις εξωτερικές σκληρές ίνες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσποροι (ή σπόροι γλυκάνισου), σπασμένοι στο γουδί
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών (ή ζεστό νερό)
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (ή μάραθος)
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις μαραθόριζες και τους σπόρους μάραθου (ή γλυκάνισου). Σοτάρω γι 3 – 4 λεπτά, μέχρι η μαραθόριζα να μαλακώσει ελαφρά.
  • Step 2 Προσθέτω τις πατάτες και 1½ λίτρο από το ζεστό ζωμό (ή το νερό) και αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω.
  • Step 3 Πολτοποιώ τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, σε δόσεις, σουρώνω τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζω στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει καλά. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχω την πυκνότητα της σούπας: αν είναι αραιή, τη βράζω σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει, ενώ αν είναι πηχτή, προσθέτω λίγο από το ζωμό (ή το νερό) που έχω κρατήσει κατά μέρος και την αφήνω να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνω πολύ καλά τη φωτιά όταν η σούπα φτάσει στην πυκνότητα που θέλω και την αφήνω να ζεσταίνεται.
  • Step 4 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω αργά δύο κουτάλες από τη σούπα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…