Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 20-25
: 35 min
: 20 min

Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουδάκια αρκετές μέρες πριν και να τα διατηρήσετε σε κλειστό κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Ingridients
  • Για τα σου
  • 130 γρ. γάλα πλήρες
  • 130 γρ. νερό
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα φράουλα
  • 200 γρ. πουρέ φράουλας (χρειάζεται περίπου 250-280 γρ. φρέσκες φράουλες)
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 ml χυμό πορτοκάλι
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για την ροζ σάλτσα
  • 250 γρ. ροζ σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Instructions
  • Step 1 Για τα σου: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω στη φωτιά και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και να λιώσει το βούτυρο. Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Step 2 Βάζω σε λειτουργία το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνω το πρώτο αυτό. Μόλις ενσωματωθεί εντελώς, προσθέτω το δεύτερο. Συνεχίζω την διαδικασία με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να προσθέσω όλα τα αυγά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω την ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνω μικρές μπαλίτσες ζύμη φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Βγάζω τα σουδάκια και τα αφήνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα φράουλας: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τον κρόκο, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τον πουρέ φράουλας και τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι) και βάζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα με αργή ροή, στο μπολ με το ψιχουλιαστό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα που έβρασα τον πουρέ και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτετε στην κρέμα. Την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  • Step 6 Xτυπάω την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω σταδιακά τη σαντιγί. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Step 7 Συναρμολόγηση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Ρίχνω την καυτή κρέμα στο μπολ με την ροζ σοκολάτα, αφήνω 1 λεπτό και ανακατεύω για να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα.
  • Step 8 Βάζω την κρύα κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη και γεμίζω τα σουδάκια κόβοντάς τα στη μέση ή κάνοντας μια μικρή τρύπα στη βάση τους.
  • Step 9 Τα τοποθετώ σε μια πιατέλα και ραντίζω με την ροζ σάλτσα.

Related Posts

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η κινόα ως γνήσιο superfood, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.