Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ

: 4-6
: 15 min
: 15 min
           
: 45 min

Για να μην καούν και μαυρίσουν τα ξύλινα καλαμάκια στο ψήσιμο, τα μουσκεύετε για 1 ώρα σε κρύο νερό και τα σκουπίζετε πριν περάσετε το ψάρι.

Ingridients
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε κύβους των 2½ εκ.
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, ελαφρώς κοπανισμένοι στο γουδί
  • ½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του σολομού και προσθέτω το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την πάπρικα, το μαραθόσπορο και το πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 45 λεπτά.
  • Step 2 Στη συνέχεια μοιράζω τους κύβους σολομού σε 20 καλαμάκια για σουβλάκι, βάζοντας 2 – 3 κύβους σε κάθε καλαμάκι.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Βάζω τα σουβλάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίζω με το αλάτι και τα ψήνω για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
  • Step 5 Τα σερβίρω ραντίζοντάς τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντάς τα με τον ψιλοκομμένο άνηθο.