destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

: 6-8
: 8 min
           
: 4 hr

Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σαμπάνια (μπορείτε να επιλέξετε από τα αφρώδη ελληνικά κρασιά, που είναι θαυμάσια, αλλά πάντα ανοιχτού χρώματος)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζιν
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν.
  • Step 2 Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη.
  • Step 3 Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Step 4 Το σερβίρω σε μεγάλες κουταλιές σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ και το γαρνίρω με «κορδέλες» φλούδας λεμονιού.

Related Posts

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Το δημοφιλέστερη καλοκαιρινή λιχουδιά είναι τόσο ένοχη όσο νομίζουμε ή μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά? Αυτό θα ανακαλύψουμε λίγο παρακάτω! Προτού μάθουμε τι ακριβώς ισχύει ας μάθουμε 2 πράγματα για το παγωτό… Η δημιουργία του παγωτού προήλθε από την πατέντα της NancyJohnson από τη […]

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ… ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΜΑΓΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ!

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ… ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΜΑΓΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ!

Το μικρούλι φραγκοστάφυλο είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Όξινο και ζουμερό, έχει σχεδόν φαρμακευτική δράση αφού είναι πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, είναι σχεδόν ίση με εκείνη των πορτοκαλιών. Τα φραγκοστάφυλα […]