Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 4
: 10 min
: 30 min

Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.

Ingridients
  • 4 φιλέτα σολομού, φρέσκα ή κατεψυγμένα, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 1 μπουκάλι (700 ml) κρασί ροζέ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του σολομού. Τα αλατοπιπερώνω καλά.
  • Step 2 Κρατάω ½ φλυτζάνι κρασί και ρίχνω το υπόλοιπο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτω τα φιλέτα, χαμηλώνω τη φωτιά και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Το κρασί πρέπει να σιγοβράζει ήπια, ώστε μόλις που να ανακινείται.
  • Step 3 Σιγομαγειρεύω (ποσάρω) τα φιλέτα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζω σε πιάτα. Τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  • Step 4 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
  • Step 5 Σβήνω με το κρασί που έχω κρατήσει και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό. Προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
  • Step 6 Μαγειρεύω τη σάλτσα για 5 – 6 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Τη μοιράζω στα πιάτα με τα φιλέτα, αλατοπιπερώνω και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι.