Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

: 4
: 20 min
: 30 min

Αν έχουμε χρόνο, μαρινάρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα μέσα στο ταψί, για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, αφού σκεπάσουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη.

Ingridients
  • 4 φιλέτα σολομού (ή φιλέτα άλλου ψαριού της αρεσκείας μας, όπως γαλέο, πέρκα, μπακαλιάρο κατεψυγμένο, γλώσσα, κ.ά.), φρέσκου ή κατεψυγμένου, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις σκληρές ίνες, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με σπόρους (ή άλλη μουστάρδα της αρεσκείας μας)
  • 3 κουτ. σούπας ούζο (το προτιμάμε από το κρασί ή άλλο αλκοολούχο ποτό γιατί ο γλυκάνισος που περιέχει ταιριάζει θαυμάσια με την μαραθόριζα)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισος, σε σκόνη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) όλα τα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιώ καλά, για 1 λεπτό.
  • Step 2 Ψάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 3 Βάζω τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση και τα περιχύνω με τη σάλτσα. Τα γυρίζω για να βραχούν καλά και από την άλλη μεριά. Αφήνω το ταψί κατά μέρος.
  • Step 4 Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας με μήκος πλευράς 30 εκ.
  • Step 5 Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας βάζω από ένα φιλέτο ψαριού, καλά βρεγμένο παντού με τη σάλτσα. Τα περιχύνω με όση σάλτσα έχει μείνει στο ταψί. Τυλίγω κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένω τις άκρες με ένα κομμάτι σπάγκο. Εναλλακτικά, διπλώνω χιαστί τις άκρες του χαρτιού, σαν φάκελο και τακτοποιώ τις άκρες από την κάτω πλευρά κάθε πακέτου.
  • Step 6 Βάζω τα πακετάκια στο ταψί (αν τα έχω τυλίξει σε φακελάκια, τα τοποθετώ με τις άκρες προς τα κάτω) και ρίχνω 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό. Ψήνω για 25 – 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Step 7 Σερβίρω τα φιλέτα με το χαρτί, στα πιάτα, ώστε να μην χάσω τη νόστιμη σάλτσα από το εσωτερικό των πακέτων. Συνοδεύω με σαλάτα εποχής και ρύζι πιλάφι.