Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 35΄-40΄ 1 στρογγυλό ταψάκι 28 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα.
Υλικά Εκτέλεση
Για το μίγμα της σοκολατόπιτας

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

Για το μίγμα ανθότυρου

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 2 κρόκους αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
Για το μίγμα της σοκολατόπιτας
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την μαργαρίνη. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.
Στρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω ελαφρά τα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μίγμα και «κουνάω» να πάει παντού.

Για το μίγμα ανθότυρου
Πλένω τον κάδο του μίξερ και βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από την κρέμα ανθότυρου διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.
Ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.