destination taste!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ... ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 30 min
           
: 12 hr

Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.

Ingridients
  • Για τη σοκολατόπιτα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • ελάχιστο αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. ζάχαρη απλή, κρυσταλλική
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, μεγάλου μεγέθους
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 75 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ουίσκι (ή σκούρο ρούμι ή κονιάκ)
Instructions
  • Step 1 Από την προηγούμενη ημέρα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 – 26 εκ.
  • Step 2 Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.
  • Step 3 Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, την καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή για 12 ώρες).
  • Step 4 Για το γλάσο (το ετοιμάζω την επόμενη ημέρα ή 2 – 3 ώρες πριν το σερβίρισμα): Στο μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτω το ποτό. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν πλήρως τα υλικά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.
  • Step 5 Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάω σε μια σχάρα, τοποθετημένη πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Την περιχύνω παντού με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο, την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη ζωή, όλα είναι θέμα οργάνωσης και φυσικά, το ίδιο ισχύ και στη κουζίνα! Ένα σωστό και οργανωμένο ντουλάπι με τις σωστές τροφές θα σας σώσει από πολλά, περιττά τσιμπολογήματα. Όλοι ξέρουμε πως το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα, ειδικά, όταν έχουμε μεγάλη οικογένεια! Αν λοιπόν, […]

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe