ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
Μοναδική μακαρονάδα με ιδιαίτερα σκορδάτη γεύση. Η κρέμα σκόρδου σε συνδυασμό με τα σπαγγέτι ολικής άλεσης δίνουν μια νοστιμιά μοναδική. Η απλότητα της πιο gourmet μακαρονάδας.
Ingridients
- 400 γρ. σπαγέτι ολικής ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε), ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
- 3 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- αλάτι
- ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Instructions
- Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώνω.
- Step 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τα σπαγγέτι, την κρέμα σκόρδου (βλ. συνταγή εδώ), την πάστα ελιάς (βλ. συνταγή εδώ) και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια και αδειάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα.
- Step 3 Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω αμέσως.