Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4
: 5 min
: 10 min

Μοναδική μακαρονάδα με ιδιαίτερα σκορδάτη γεύση. Η κρέμα σκόρδου σε συνδυασμό με τα σπαγγέτι ολικής άλεσης δίνουν μια νοστιμιά μοναδική. Η απλότητα της πιο gourmet μακαρονάδας.

Ingridients
  • 400 γρ. σπαγέτι ολικής ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώνω.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τα σπαγγέτι, την κρέμα σκόρδου (βλ. συνταγή εδώ), την πάστα ελιάς (βλ. συνταγή εδώ) και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια και αδειάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα.
  • Step 3 Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Χορταστική μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!