Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

• ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ | Τα Δωρεάν Workshop της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις στο BeFooT Festival

• ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ | Τα Δωρεάν Workshop της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις στο BeFooT Festival

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού, Αττικής, «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» συμμετέχει ως κορυφαίος υποστηρικτής, στο 1ο Beverage Food & Tourism Festival που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη.
Στο BeFooT Fetival θα πραγματοποιήσει κορυφαία σεμινάρια – workshops πάνω στην μαγειρική – ζαχαροπλαστική για τα οποία στο τέλος οι επισκέπτες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/01/2019

19:30 – 20:15 | Workshop: Βασικές αρχές αποστέωσης.
Διαχείριση χοιρινού κρέατος και παρουσίαση τεμαχίων του.

Ζωντανή αποστέωση ολόκληρου χοιρινού.
Σε συνεργασία με την κορυφαία  και πρώτη αναγνωρισμένη σχολή Κρέατος, Meat Pro
20:30 -21:15 | Workshop: Αρμονία Κρασιού και Φαγητού
Η αρμονία κρασιού και φαγητού είναι ένα βασικό κεφάλαιο στη γευσιγνωσία. Αναφέρεται στις βασικές αλληλεπιδράσεις φαγητού και κρασιού έτσι ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάζει σωστά το κατάλληλο κρασί με το φαγητό του με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης.
Το workshop θα παρουσιάσει ο κ.Νικόλαος Πολίτης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/01/2019 

18:30 – 19:15 |  Workshop: Ο Λευκός Χρυσός (Γαλά)
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής “Άγιος Γεώργιος”, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις θα παρουσιάσει παρασκευές με βάση το Γάλα!!!
19:30 – 20:15 | Workshop: “Υπερπαραγωγή υλικών με αλεύρι 70%, κίτρινο Μ. σιμιγδάλι,σίκαλη, κριθάρι, ηλιόσπορο,  βρώμη & Προζυμιού, ψωμί Ηπείρου” 
Ο Παναγιώτης Τζίμας executive bakery chef  δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοποιίας ,ζαχαροπλαστικής τα τελευταία 24 χρόνια.Στη διαχρονική πορεία του απέκτησε εμπειρία στον τομέα της παραδοσιακής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Είναι καθηγητής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ κάνοντας παρουσιάσεις σε όλη την Αττική κι εργάζεται ως αρτοποιός -ζαχαροπλάστης στην Σαλαμίνα . Είναι τακτικό μέλος του ΑCROPOLIS CHEF CLUB ATTΙΚΗΣ
20:30 -21:15 | Workshop:Μαγειρεύοντας με Μανιτάρια
• ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
• ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΜΑΝΙΤΑΡΑ,ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ & ΡΟΚΑ
Παρουσίαση από τους chefs κκ. Κωνσταντίνο Κωβαίος & Ηλίας Ιωσηφέλης
Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος είναι Εxecutive Chef στα ξενοδοχεία London Hotel και Athens Coast στη Γλυφάδα ,ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡT και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender και το περιοδικό Beer & Bar magazine. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής -“Acropolis”. Μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου,με πληθώρα σεμιναρίων στην γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων. Στην εως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες,μεταξύ αυτών ο Αστέρας Βουλιαγμένης,το Πεντελικόν και το Crowne Plaza.
Ο Ηλίας Ιωσηφελης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 20 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως executive chef στον τομέα των δεξιώσεων καθώς και το private dining. Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Είναι αντιπρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Εγγραφή στην φόρμα του κάθε σεμιναρίου
β)
Join στο Event του BeFoot και FoLLow της σελίδας του BeFoot στο Instagram (αν έχετε λογαριασμό)
γ) Σχόλιο me tag δύο φίλων σας σε αυτό το post και κοινοποίησή του
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

 

 


Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Το μπελαλίδικο καθάρισμά της αποθαρρύνει πολλούς από το να την αγοράσουν. Κι όμως! Το καθάρισμά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, ενώ η γλύκα και η νοστιμιά της ταιριάζουν σε τόσα πολλά μαγειρέματα κάθε είδους, που θα ήταν κρίμα να τη στερηθείτε! Ακολουθήστε με και […]