Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 5 hr

Αυτό το μικροσκοπικό φρουτάκι με την τόσο εκρηκτική γεύση και το υπέροχο άρωμα είναι το σύμβολο της Κέρκυρας. Αναζητήστε το και θα το βρείτε σε πολλές μορφές… Μαρμελάδα, λικέρ, μάντολες, γλυκό κουταλιού. Εγώ τα έχω αγαπήσει όλα.

Ingridients
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μαρμελάδα κουμκουάτ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. μάντολες, χοντροσπασμένες
  • 200 ml λικέρ κουμκουάτ
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μουλιάσουν καλά. Βάζω τη μισή μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά (δεν πρέπει να βράσει).
  • Step 2 Στύβω τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μου και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι με τη ζεστή μαρμελάδα. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Αφήνω την μαρμελάδα για 20 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή και προσθέτω την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  • Step 4 Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω μια σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Θα πρέπει να έχει τη μορφή γιαουρτιού.
  • Step 5 Προσθέτω σταδιακά την σαντιγί στο κρύο μίγμα μαρμελάδας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια απαλή μους.
  • Step 6 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή ένα βαθύ μπολ.
  • Step 7 Βάζω το λικέρ κουμκουάτ σε ένα μπολ και βουτάω στιγμιαία τα μπισκότα. Καλύπτω την περιφέρεια του μπολ με όρθια μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Step 8 Αδειάζω τη μισή μους στο κέντρο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω λίγες μάντολες και καλύπτω με 2-3 μπισκότα σπασμένα.
  • Step 9 Σκεπάζω με την υπόλοιπη μους και τελειώνω με μια στρώση μπισκότα.
  • Step 10 Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Step 11 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίσω σε μια πιατέλα. Στολίζω με τις υπόλοιπες μάντολες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Βουτυράτη υφή πλούσιας σοκολάτας με έκπληξη, τα κομματάκια τριανταφυλλένιου λουκουμιού σε έναν συνδυασμό που ξαφνιάζει. Για μικρά και μεγάλα παιδιά.

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.