Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΡΔΕΛΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΑΡΔΕΛΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΑΡΔΕΛΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

: 4
: 45 min
           
: 1 hr

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Ingridients
  • 400 γρ. σαρδέλες κονσέρβας, στραγγισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ
  • 2 μεγάλες βιολογικές πατάτες, βρασμένες για 35 – 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένες και λιωμένες με πιρούνι σε πουρέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καλά στραγγισμένες λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και τριμμένα σε χονδρά ψίχουλα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά τις πολτοποιημένες σαρδέλες, τον πουρέ πατάτας, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει ελαφρώς το μείγμα και να πλάθεται εύκολα.
  • Step 2 Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού.
  • Step 3 Ρίχνω τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα πιάτο και περνάω εκεί τα τρουφάκια σαρδέλας. Τα σερβίρω αμέσως.