Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

: 4
: 10 min
: 20 min

Ελαφρύ αλλά γευστικό και απόλυτα υγιεινό, το πιάτο αυτό σερβίρεται σαν κύριο ή σαν σαλάτα. Αν δεν μας αρέσουν τα κόκκινα φασόλια, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μαυρομάτικα φασόλια ή με τα άσπρα ψιλά φασόλια.

Ingridients
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα, κατά προτίμηση βιολογικό, στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πιπεριές κέρατο ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσουν 2 – 3 φλιτζ. τσαγιού αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι. Χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά και ανακατεύω. Μαγειρεύω το πλιγούρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, να αφρατέψει και να απορροφήσει το περισσότερο υγρό.
  • Step 2 Το στραγγίζω, το ξεπλένω με κρύο νερό μέσα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το στύβω ελαφρώς με τα χέρια μου και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 4 Περιχύνω το σαλατοφαγητό με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.