Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΟΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ

: 4
: 10 min
: 20 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Απόλυτα υγιεινό πιάτο με τη έμπνευση της αγαπημένης μας Ντίνας, πλούσιο σε αντιοξειδωτική ισχύ (ORAC) και σε διάφορα θρεπτικά συστατικά πιάτο. Άφθονη ποσότητα φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου, μαγνήσιο, φώσφορο και φυλλικό οξύ για σωστή κυτταρική διαίρεση και παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ψευδάργυρο απαραίτητο για τον ενεργειακό μεταβολισμό, την πρωτεινοσύνθεση και την ανοσοποιητική λειτουργία. Τα κόκκινα φασόλια, όπως και τα περισσότερα όσπρια, είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, ουσίες που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων στο ανθρώπινο σώμα. Συγχρόνως, σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως λυκοπένιο, βιταμίνη Ε, σελήνιο και φαινολικές ενώσεις αναμιγνύονται μοναδικά στη συγκεκριμένη συνταγή και μας προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου..

Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα, κατά προτίμηση βιολογικό, στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πιπεριές κέρατο ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσουν 2 – 3 φλιτζ. τσαγιού αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι. Χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά και ανακατεύω. Μαγειρεύω το πλιγούρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, να αφρατέψει και να απορροφήσει το περισσότερο υγρό.
  • Βήμα 2 Το στραγγίζω, το ξεπλένω με κρύο νερό μέσα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το στύβω ελαφρώς με τα χέρια μου και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4 Περιχύνω το σαλατοφαγητό με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.