Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

: 4
: 20 min
: 10 min

Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε τόσο σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα που θα συνοδεύσει ψητά κρέατα ή πουλερικά.

Ingridients
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες σολομός, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα), τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Πέστο: Πολτοποιώ όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Ζυμαρικά: Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά, τα ξεπλένω με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνω και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τον κομματιασμένο σολομό, ανακατεύω άλλη μια φορά και σερβίρω.

Related Posts

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Δεν υπάρχει εργένης, φοιτητής ή φοιτήτρια που να μην αγαπάει τα μπέργκερ. Γίνονται εύκολα, αποθηκεύοντας στην κατάψυξη και τα έχεις εύκολα κάθε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα. Αρκεί να ακολουθήσετε 8 βασικά βήματα. Το κρέας Αγοράζεις κυρίως μοσχαρίσιο, από σχετικά λιπαρό κομμάτι. Τα λιπαρά κομμάτια είναι και […]

Η Barilla σε ταξιδεύει στον απόλυτο γραστρονομικό προορισμό!

Η Barilla σε ταξιδεύει στον απόλυτο γραστρονομικό προορισμό!

Κάθε πακέτο ζυμαρικών Barilla κρύβει έμπνευση, πάθος και φυσικά απόλαυση. Η μαγειρική είναι αδιαμφισβήτητα ενα δημιουργικό ταξίδι στις αισθήσεις…και όχι μόνο. Η Barilla σε προσκαλεί στον κόσμο της Ιταλικής απόλαυσης με οδηγό τις πολυσυσκευασίες ζυμαρικών, ταξιδεύοντας σε στην Πάρμα! Ξεδίπλωσε το “Master of Pasta” ταλέντο […]