Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

: 4
: 15 min

Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.

Ingridients
  • 2 κόκκινες ντομάτες
  • 2 πράσινες ντομάτες
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • 1 ώριμο αχλάδι φετέλ
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, 3μηνης ωρίμανσης, κομμένη σε κύβους
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Για την βινεγκρέτ
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 60 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Καθαρίζω το αβοκάντο και το αχλάδι τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στρώνω τις ντομάτες, το αβοκάντο, το αχλάδι σε μια πιατέλα. Σκορπίζω την γραβιέρα και τα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.
  • Step 2 Για την βινεγκρέτ: Καθαρίζω το αβοκάντο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάω να τα πολτοποιώ προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα. Ραντίζω την σαλάτα και σερβίρω.

Related Posts

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τα μύδια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά. Σε συνδυασμό με τη ρετσίνα γίνονται ένα εκπληκτικός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα χιονάτο ριζάκι και θα έχετε ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]



Subscribe