Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

: 4
: 15 min

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Η Perlina Τρικάλων είναι επίσης με έντονο πορτοκαλί χρώμα, αρκετά σφιχτή και συμπαγής σάρκα. Εσείς μπορείς να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή σας.

Ingridients
  • ½ πεπόνι Αργίτικο
  • ½ πεπόνι άνυδρο Πάρου ή Περλίνα Τρικάλων
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάϊμ
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Κόβω τα δύο πεπόνι, αφαιρώ τα σπόρια τους και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Πλένω καλά το αγγούρι και το κόβω σε λεπτές φέτες με τη φλούδα του.
  • Step 2 Στρώνω τις φέτες πεπονιού, χρωματικά εναλλάξ, μαζί με τις φέτες αγγουριού. Θρυμματίζω τη φέτα και την σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια μαζί με το τσίλι. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Σκορπίζω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

CAKE POPS

CAKE POPS

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους! Η βάση των κεικ ποπς είναι φυσικά το κέικ, παρασκευασμένο με αλεύρι, αυγό και βούτυρο.

ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΧΝΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΑΧΝΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Mια πρόταση της αγαπημένης Ντίνας ελαφριά σε θερμίδες και πλούσια σε διατροφική αξία! Φαγκρί Fish from Greece, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια…