Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4
: 20 min

Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.

Ingridients
  • 300 γρ. καρπούζι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες
  • 300 γρ. πεπόνι, κομμένο με παριζιέν σε μπαλίτσες
  • 200 γρ. μοτσαρελάκια baby
  • 200 γρ. ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα στη μέση
  • 1 χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα κρούστας
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με ένα πινέλο το χωριάτικο φύλλο ή τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Τα βάζω σε μια λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να είναι ίσια) και τα ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καρπούζι, το πεπόνι, τα μοτσαρελάκια και τα ντοματίνια. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω. Σπάω το ψημένο φύλλο σε κομμάτια και τα σκορπίζω στη σαλάτα. Προσθέτω φρέσκα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
  • Step 3 Για την βινεγκρέτ: Βάζω σε ένα μπολ την πάστα λιαστής ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με ένα πηρούνι και προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο.

Related Posts

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.