Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

: 4-6
: 20 min

Χειμωνιάτικη, πολύχρωμη, εύκολη και πεντανόστιμη. Προσαρμόστε τα υλικά της σαλάτας ανάλογα με τα γούστα σας, αυξομοιώνοντας ποσότητες ή αντικαθιστώντας κάποια υλικά με άλλα, όπως μαρούλι.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαραθόριζα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, με κόκκους
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σαλάτα: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζω σε μια μεγάλη, φαρδιά και βαθιά πιατέλα –αποφεύγω τις σαλατιέρες και τα μεγάλα μπολ γιατί όλο το πυκνό ντρέσινγκ θα πάει στον πυθμένα.
  • Step 2 Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξίδι, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν καλά. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί, ώσε να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.