Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Σαλάτα σταμναγκάθι με μήλο και πετιμέζι

Σαλάτα σταμναγκάθι με μήλο και πετιμέζι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 150-200 γρ. σταμναγκάθι
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μήλο (κόκκινο ή πράσινο) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 καρύδια καθαρισμένα σε μεγάλα κομμάτια (ή φουντούκια καβουρδισμένα)

Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
    4 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατίζω καλά το σταμναγκάθι και το τρίβω λίγο με τα χέρια μου για να μαλακώσει.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάζω το τριμμένο σταμναγκάθι, το κρεμμύδι και τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύω πολύ καλά.
Πασπαλίζω με τα καρύδια, στρώνω τις φέτες του μήλου και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.