Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ

: 6
: 30 min

Χρώμα, χρώμα χρώμα! Απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτή η σαλάτα στέκεται επάξια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με όλα τα γιορτινά υλικά της. Κι αν θέλετε, προσθέστε «φλούδες» καλής γραβιέρας, που θα κόψετε με το ξεφλουδιστήρι πατάτας.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • ½ μικρό άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • ½ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 1 μικρό μαρούλι χωρισμένο στα φύλλα του, πλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια βιολογικά καρότα, χονδροτριμμένα
  • 1 κόκκινο μήλο, με τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 5 – 6 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποιήστε το εργαλείο «μαντολίνο» που κόβει τα υλικά τέλεια σε λεπτότατες φέτες)
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • Για τη βινεγκρέτ
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολάκι χτυπάω με ένα πιρούνι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
  • Step 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω όλα τα υλικά (λάχανο άσπρο και κόκκινο, μαρούλι, καρότα, μήλο, ραπανάκια, σέλερι, μαϊντανό και σταφίδες) και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω.