Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 4
: 10 min

Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά.

Ingridients
  • 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και κόβω τις άκρες τους. Τα κόβω σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες στρογγυλές φέτες. Ο καλύτερος τρόπος να τις κόψω έτσι είναι στην ειδική πλευρά του τρίφτη ή με το εργαλείο «μαντολίνο».
  • Step 2 Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Προσθέτω το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.