Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 4
: 10 min

Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά.

Ingridients
  • 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και κόβω τις άκρες τους. Τα κόβω σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες στρογγυλές φέτες. Ο καλύτερος τρόπος να τις κόψω έτσι είναι στην ειδική πλευρά του τρίφτη ή με το εργαλείο «μαντολίνο».
  • Step 2 Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Προσθέτω το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.