Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 4
: 40 min

Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με μικρά, τρυφερότατα φύλλα.

Ingridients
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά ή μεγάλα, λευκά ή καφετί)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (καθαρό βάρος από καθαρισμένα φύλλα), τα μεγάλα κομμένα με το χέρι στη μέση, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • Για τη σάλτσα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σκουπίζω καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή, βαμβακερή, νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνω τυχόν χώματα. Κόβω τις χονδρές άκρες των κοτσανιών τους, τις πετάω και κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τις βάζω σε ένα μπολ, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω αλάτι πιπέρι, ρίχνω και το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενό του σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Στραγγίζω τα μανιτάρια και τα ρίχνω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μας. Περιχύνω με τη σάλτσα, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.