Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

: 4-6
: 30 min

Η βαλεριάνα είναι ένα γευστικότατο σαλατικό, με μαλακά, στρογγυλά φύλλα, αρκετά σαρκώδη –τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα και λαϊκές αγορές αλλά και συσκευασμένη, σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Ingridients
  • 2 μικρά σγουρά μαρούλια, πράσινα ή σκουροκόκκινα, χωρισμένα στα φύλλα τους, πλυμένα, στραγγισμένα και χονδροκομμένα
  • 600 γρ. βαλεριάνα, πλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • λίγο αλάτι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ (αποφεύγουμε το ξερό γιατί δεν έχει δυνατό άρωμα), ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα μαρούλια, τη βαλεριάνα, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο και αλατίζω ελαφρώς.
  • Step 2 Ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.