Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

: 4-6
: 30 min

Η βαλεριάνα είναι ένα γευστικότατο σαλατικό, με μαλακά, στρογγυλά φύλλα, αρκετά σαρκώδη –τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα και λαϊκές αγορές αλλά και συσκευασμένη, σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Ingridients
  • 2 μικρά σγουρά μαρούλια, πράσινα ή σκουροκόκκινα, χωρισμένα στα φύλλα τους, πλυμένα, στραγγισμένα και χονδροκομμένα
  • 600 γρ. βαλεριάνα, πλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • λίγο αλάτι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ (αποφεύγουμε το ξερό γιατί δεν έχει δυνατό άρωμα), ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα μαρούλια, τη βαλεριάνα, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο και αλατίζω ελαφρώς.
  • Step 2 Ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.