Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

: 6
: 20 min
: 4 min

Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα από τις ίνες. Εξαιρετικά ταιριάζουν τα αμπελοφάσουλα.

Ingridients
  • 1 κιλό πράσινα στρογγυλά φασολάκια, κατεψυγμένα
  • 2½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή άλλο λευκό ξίδι
  • 2 – 3 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα δυόσμου
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή μέλι, διαλυμένο με 1 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα δυόσμου: Πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να φτιάξω λείο πολτό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζω τα φασολάκια για 3 – 4 λεπτά (μετράω εξαρχής το χρόνο, από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω γρήγορα και τα βάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό και μερικά παγάκια. Τα αφήνω εκεί για 1 λεπτό, τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα φασολάκια και τη σάλτσα δυόσμου που ετοίμασα και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Σβήνω με το ξίδι, ανακατεύω ελαφρώς και μαγειρεύω για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να φύγει η αψάδα του ξιδιού.
  • Step 4 Μεταφέρω το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζω λαχανικά κόβω το τυρί σε λεπτές «φλούδες» και τις σκορπίζω στη σαλάτα. Ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζω με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.