Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές

Σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 3 πορτοκάλια Ναβαλίνες (ή Μέρλιν ή Βαλέντσια ανάλογα με την εποχή)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κόκκινο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φετάκια
  • 7-8 ολόκληρες ελιές Καλαμών με το κουκούτσι
  • 5-6 κουτ. σούπας αγουρέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας Κρέμα Βαλσαμικού Πορτοκάλι Λεμόνι
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τα πορτοκάλια από φλούδα και εξωτερικές μεμβράνες και τα κόβω σε πολύ λεπτές ροδέλες. Φροντίζω να μαζεύω και το ζουμάκι που αφήνουν τα πορτοκάλια σε ένα πιάτο. Στρώνω τις μισές φέτες σε μια μεγάλη πιατέλα και τα αλατίζω με χοντρό αλάτι. Προσθέτω τις μισές ροδέλες από το κρεμμύδι και τις μισές ελιές. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνω με το αγουρέλαιο, την κρέμα βαλσαμικού και τον χυμό πορτοκαλιού που έχω κρατήσει. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]



Subscribe