destination taste!

Σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές

Σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 3 πορτοκάλια Ναβαλίνες (ή Μέρλιν ή Βαλέντσια ανάλογα με την εποχή)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κόκκινο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φετάκια
  • 7-8 ολόκληρες ελιές Καλαμών με το κουκούτσι
  • 5-6 κουτ. σούπας αγουρέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας Κρέμα Βαλσαμικού Πορτοκάλι Λεμόνι
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τα πορτοκάλια από φλούδα και εξωτερικές μεμβράνες και τα κόβω σε πολύ λεπτές ροδέλες. Φροντίζω να μαζεύω και το ζουμάκι που αφήνουν τα πορτοκάλια σε ένα πιάτο. Στρώνω τις μισές φέτες σε μια μεγάλη πιατέλα και τα αλατίζω με χοντρό αλάτι. Προσθέτω τις μισές ροδέλες από το κρεμμύδι και τις μισές ελιές. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνω με το αγουρέλαιο, την κρέμα βαλσαμικού και τον χυμό πορτοκαλιού που έχω κρατήσει. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]