Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Σαλάτα με μαυρομάτικα, σπανάκι και φέτα

Σαλάτα με μαυρομάτικα, σπανάκι και φέτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό.
Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, ολόκληρο
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 5-6 κομμάτια λιαστής ντομάτας, κομμένα σε λωρίδες
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο (αν βρείτε baby προτιμήστε το)
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Για τη βινεγκρέτ

  • 4 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τα φασόλια και τα καλύπτω πολύ καλά με κρύο νερό.
Καρφώνω τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης.
Σιγοβράζω τα φασόλια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά τα φασόλια, πετάω το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και το φύλλο δάφνης και τα ξεπλένω με κρύο νερό. Τις στραγγίζω καλά και τις μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κυβάκια φέτας, τη λιαστή ντομάτα και το δυόσμο. Νοστιμίζω με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.

Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ με ένα πιρούνι.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.