Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4-6
: 30 min

Αντί για σγουρό μαρούλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό μαρούλι (ρόμαν) ή φρέσκα, τρυφερά φύλλα σπανακιού ή μείγμα από διάφορα σαλατικά όπως ποικιλία μαρουλιών, αντίδι, λόλα κόκκινη, σπανάκι, βαλεριάνα κ.ά.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 2 σγουρά μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, καλά πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
  • 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν)
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 6 – 7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξω μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω τα μαρούλια, τις φέτες πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνω με το ντρέσινγκ την ώρα που θα σερβίρω και ανακατεύω.