Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 4
: 30 min

Πλούσια και γιορτινή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να καβουρδίσουμε και λίγη καρυδόψιχα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να πασπαλίσουμε πάνω από τη σαλάτα.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 2 ώριμα κόκκινα μήλα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • περίπου 20 ρώγες από άσπρο σταφύλι, κατά προτίμηση σουλτανίνα, κομμένες στη μέση
  • 150 γρ. τυρί ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί, όπως Δανίας ή γκοργκοντζόλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ με σταφύλι
  • 10 ρώγες από άσπρο ή μαύρο σταφύλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο απαλό ξίδι)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληροι ανάμεικτοι σπόροι από πράσινο και κόκκινο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ντρέσινγκ με σταφύλι: Πολτοποιώ τα σταφύλια στο μούλτι και πιέζω τον πολτό από ψιλό σουρωτηράκι για να πάρω τον καθαρό χυμό τους. Τον βάζω σε ένα μπολάκι μαζί με το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι.
  • Step 2 Προσθέτω το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά λείο μείγμα. Προσθέτω τους ολόκληρους κόκκους από χρωματιστά πιπέρια και ανακατεύω.
  • Step 3 Σαλάτα: Πλένω καλά τα μήλα, τα σκουπίζω και τα κόβω στη μέση. Πετάω σπόρια και πυρήνες, κόβω τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνω αμέσως με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
  • Step 4 Προσθέτω τις ρώγες των σταφυλιών, το ροκφόρ (ή όποιο μπλε τυρί χρησιμοποιήσω) και τα ραπανάκια. Αλατοπιπερώνω προσεκτικά, περιχύνω με το ντρέσινγκ και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.