Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 6
: 20 min
           
: 20 min

Για να κόψουμε τα κολοκυθάκια (και πολλά άλλα λαχανικά) πανεύκολα όσο πιο λεπτές και ισοπαχείς γίνεται, χρησιμοποιούμε το εργαλείο «μαντολίνο» που θα βρούμε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας, καθώς και σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Ingridients
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, ολόφρεσκα, γερά και τραγανά
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή αλεσμένοι στο μύλο μπαχαρικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Κόβω τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια ή με το «μαντολίνο».
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τι φέτες κολοκυθιών και προσθέτω τις πιπεριές, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια.
  • Step 3 Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο, ανακατεύω και σερβίρω.