destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 20 min

Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά.

Ingridients
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 12 μέτρια ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τη αρεσκείας μας (κατά προτίμηση με κόκκους)
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, τα ραπανάκια και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Μεταφέρω τη σαλάτα σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά.