Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 20 min

Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά.

Ingridients
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 12 μέτρια ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τη αρεσκείας μας (κατά προτίμηση με κόκκους)
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, τα ραπανάκια και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Μεταφέρω τη σαλάτα σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.