Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ

: 4
: 10 min

Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκρέιπφρουτ με την ευχάριστα ξινούτσικη γεύση.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες από τις σκληρές ίνες και κομμένες σε λεπτές φέτες (ιδανικά τις κόβουμε με το εργαλείο «μαντολίνο» για λεπτότατες φέτες)
  • 1 απλό γκρέιπφρουτ (με κίτρινη σάρκα)
  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ (έχουν κίτρινη φλούδα αλλά η σάρκα τους έχει ανοιχτό κόκκινο, σχεδόν ροζέ χρώμα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • ½ ματσάκι μάραθος, ψιοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • χυμός από 1 γκρέιπφρουτ (απλό ή ροζ)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω ελαφρώς όλα μαζί τα υλικά μέχρι απλά να ενωθούν (δεν χρειάζεται να φτιάξω εντελώς λεία και ομοιόμορφη σάλτσα).
  • Step 2 Σαλάτα: Ξεφλουδίζω τα γκρέιπφρουτ και τα χωρίζω στις φέτες τους από τις οποίες αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ.
  • Step 3 Απλώνω τις φέτες μαραθόριζας σε μια μεγάλη και σχετικά ρηχή πιατέλα και επάνω τους βάζω ανάμεικτες τις φέτες από τα γκρέιπφρουτ. Προσθέτω τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μάραθο, περιχύνω με το ντρέσινγκ και πασπαλίζω με λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως.