destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4-6
: 20 min

Τη σάλτσα γιαουρτιού μπορούμε να ετοιμάσουμε από νωρίς και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο δροσερή.

Ingridients
  • 2 ώριμα αλλά σχετικά μαλακά αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένα καθαρισμένα), καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της και αφήνω στο ψυγείο.
  • Step 2 Σαλάτα: Καθαρίζω τα αβοκάντο, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και ραντίζω αμέσως τη σάρκα τους με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά πιατέλα βάζω τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα κομμένα ντοματίνια. Ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Ραντίζω τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΑΠΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΑΠΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Ανάλαφρη και εύκολη σαλάτα με βαλεριάνα αλλά και απάκι κοτόπουλο σε αρωματική μαρινάδα. Το μανταρίνι δίνει την οξύτητα που χρειάζεται αλλά και ιδιαίτερο άρωμα.