Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

: 4-6
: 20 min

Τη σάλτσα γιαουρτιού μπορούμε να ετοιμάσουμε από νωρίς και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο δροσερή.

Ingridients
  • 2 ώριμα αλλά σχετικά μαλακά αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένα καθαρισμένα), καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της και αφήνω στο ψυγείο.
  • Step 2 Σαλάτα: Καθαρίζω τα αβοκάντο, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και ραντίζω αμέσως τη σάρκα τους με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
  • Step 3 Σε μια φαρδιά πιατέλα βάζω τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα κομμένα ντοματίνια. Ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Ραντίζω τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.